Sunday, 6 December 2015

Filled Under:

Penyanyi Aishah Tegur Cara Rancangan Juara Parodi "Tribute To Yus Jambu" "setahu I,di luar negara, utk orang bukan Islam,beginilah cara mereka mengingati si mati,siap nyanyi-nynayi , baca puisi" - Aishah *apa pendapat anda? kongsikan di ruangan komen


Penyanyi Aishah Tegur Cara Rancangan Juara Parodi "Tribute To Yus Jambu"

"setahu I,di luar negara, utk orang bukan Islam,beginilah cara mereka mengingati si mati,siap nyanyi-nynayi , baca puisi" - Aishah

*apa pendapat anda? kongsikan di ruangan komen

#>Penyanyi yang pernah popular satu ketika dulu, Aishah melahirkan rasa terkilan dengan program Juara Parodi tribute to Pak Yus yang disiarkan selama 3 jam di astro.


#>Bagi beliau, adalah lebih baik sekiranya rancangan tersebut digunakan untuk memanfaatkan arwah. seperti memanfaatkan usaha arwah membantu sekolah agama, aktiviti yang menyumbang kepada pahala buat arwah.

#>Bagi Aishah, seeloknya rancangan tersebut bukan sekadar nyanyian yang melayan perasaan tapi lebihkan kepada sedekahkan bacaan al quran yang lebih bermanfaat buat Pak Yus. Apa pun, ada betulnya apa yang dikatakan oleh Aishah.

#>Di media sosial ramai yang keliru dengan Program Tribute to Pak Yus ini memandangkan lebih kepada  nyanyian dan berkongsi kenangan. Alangkah eloknya selama 3 jam ini rakan rakan artis boleh bersama sama sedekahkan bacaan al quran buat arwah di sana. Al Fatihah.


#>Kredit gambar: Memey