Friday, 4 December 2015

Filled Under:

Beginilah cara untuk memastikan kereta sentiasa berbau wangi seperti baru keluar dari showroom secara semulajadi sahaja.


[#]Beginilah cara untuk memastikan kereta sentiasa berbau wangi seperti baru keluar dari showroom secara semulajadi sahaja.

[#]Kebanyakan dari kita sangat mementingkan penjagaan kereta baik dari luar mahupun dari dalam termasuklah bau yang sangat busuk dalam kereta lebih-lebih lagi sekiranya pemilik kereta adalah seorang lelaki.

[#]Bagi penjagaan bau dalam kereta sememangnya sudah banyak produk-produk pewangi khususnya untuk kereta. Namun pewangi-pewangi kereta tersebut bukanlah akan menghasilkan bau-bauwan asal sesebuah kereta.
Di sini anda boleh belajar satu cara yang menarik akan kongsikan oleh pengguna instagram, Ahmad Aizatnur Zakaria bagi mengekalkan bau asal yang semulajadi sebuah kereta.

[#]Berikut adalah cara-cara yang ditunjukkan oleh beliau.
[+]1. Sediakan 1 bekas plastik. Saya pakai bekas beli “tau fu fa”.
[+]2. Ambil 1 getah gelang. Saya ambil di dapur. Ada banyak.
[+]3. Ambil sehelai kertas tisu di ruang tamu.
[+]4. Satu sudu besar kopi Nescafe.

[#]Siapkan seperti dalam gambar diatas lalu simpan di bawa kerusi kereta Anda. Sifat kopi menghilangkan bau. Boleh juga diganti dengan hirisan daun pandan.

[#]Insyaallah, kita terhindar dari pemakaian pewangi sintetik kimiawi yang dapat merosak paru-paru dan jimat ratusan ringgit pertahun utk membeli pewangi kereta.

[#]Oleh kerana bahan-bahannya adaah senang didapati dan murah maka ia boleh dibuat oleh sesiapa sahaja. Selamat mencuba dan rasai aroma kereta anda seperti baru dibeli. — Summber Ahmad Aizatnur Zakaria